Treska škvrnitá /pravá/ (Gadus morhua)
Patrí do čeľade treskovitých, ktorá zahŕňa okolo 150 druhov. Je to dravá morská ryba, lovená v Severovýchodnom Atlantiku. Patrí medzi najchutnejšie treskovité ryby. Skrei /nórsky/ kráľovská treska, sa označuje ryba lovená v januári až apríli, kedy je najchutnejšia a je vyhľadávaná najlepšími reštauráciami.
Spôsob úpravy
Treska má jemné mäso. Pri úprave chvostovej časti s ňou treba narábať veľmi opatrne, aby sa nerozpadla.Táto časť je vhodná na vyprážanie.
Recept na zapekanú tresku
Vymastite plech na ktorý poukladáte na tenké plátky narezané zemiaky.Na ne položte chvosty z tresky, jemne osoľte.Môžete pridať nakrájané huby a zeleninu. Preložíte znovu plátkami zemiakov, jemne pokvapkáte olejom a pridáte trochu kmínu. Vložíte do rozohriatej rúry na 180°C. V polovičke pečenia zemiaky s treskou podlejete šľahačkou na varenie a dopečiete.Do šľahačky môžete pridať aj rozšľahané vajíčko.
Vyprážaná Treska pravá s netradičným zemiakovým šalátom
Skladovanie
Skladujte pri teplote 0-2°C
Trvanlivosť
Obvyklá trvanlivosť od dátumu doručenia je 2 dni.
Alergény
Ryby a výrobky z nich.
Zloženie
Treska škvrnitá (Gadus morhua)
Nutričné hodnoty na 100g výrobku
Energia 332 kJ/79 kcal, Tuky 1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g, Bielkoviny 18 g, Soľ 0,17 gEnergia 332 kJ/79 kcal, Tuky 1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g, Bielkoviny 18 g, Soľ 0,17 gReferenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.