Zavináče (Clupea harengus) sú vyrábané zo sleďov, ktoré boli lovené v Atlantickom oceáne v chladných mesiacoch.V tomto období je svalovina bohatšia na tuky a je pevnejšej konzistencie. Surovina je drahšia, ale výsledný efekt výrobku je priam dokonalý. Naša receptúra s pridaním uhorky a kápie dodá zavináčom výnimočnú chuť.
Spôsob úpravy
Určené na priamu konzumáciu. Taktiež sú ideálne pre prípravu rybacieho šalátu.
Recept na rybací šalát
Zavináča rozložíte a nakrájajte na menšie kúsky. K zelenine zo zavináča pridajte sterilizovanú zeleninovú zmes (najlepšie Moravanku) a pokrájajte na malé kúsky. Pridajte na jemno nakrájanú cibuľu, malú konzervu sterilizovaného hrášku a kvalitnú majonézu. Všetko spolu premiešajte a nechajte odstáť aspoň 1 hodinu, aby sa pospájali chute.
Lepší rybací šalát ste ešte nejedli.
Skladovanie
Skladujte pri teplote 0-8°C
Trvanlivosť
Obvyklá trvanlivosť od dátumu doručenia je 10 dní.
Zloženie
Marinované sleďové filety s kožou,uhorka, kápia ,cibuľa,soľ,ocot,cukor,koreniny, E211, E202.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 574kJ/138 kcal, tuky 9,72g,z toho nasýtené 2,13g, sacharidy 0,15g z toho cukry 0,0,bielkoviny 12,46g, soľ 1,19g.
Alergény
Ryby a výrobky z nich
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.